Visum regler til Cuba

Norske statsborgere trenger visum og reiseforsikring for å besøke Cuba på en reise. Turistvisum gir tillatelse til opphold i 30 dager med mulighet for forlengelse i 30 ekstra dager. Det søkes om forlengelse på Cuba ved ett av de mange immigrasjonskontorene. Prisen for forlengelse av visum er på ca. 25 CUC. Den cubanske ambassaden i Oslo kan kontaktes for ytterligere informasjon. 

Adresse til immigrasjonskontor i Havannas gamleby: Edificio Metropolitano, O'reilly y Aguacate, Habana Vieja

Dersom man ankommer Cuba uten reiseforsikring vil man bli bedt om å tegne forsikring hos et cubansk forsikringsselskap på flyplassen. Husk derfor alltid å ha med dokumentasjon på reiseforsikringen. 

Den cubanske ambassaden i Oslo

Rogerio Santana
Oscarsgate 78 B, 1 etg., 0244 Oslo
Tlf.: 2308 3260 
faks: 2308 3261 
e-post: enoruega@online.no 

Viktig informasjon

  • Visum er obligatorisk på reiser til Cuba. Hvis du ikke har med visum til Cuba, kan du nektes å gå ombord i flyet.

  • Visum gir opphold i 30 dager. Dette kan forlenges med 30 dager på Cuba.

  • Hos Svane Reiser slipper du behandlingstid. Andre byrå leverer og henter visum ved ambassaden, dette tar tid, og mellomledd skaper misforståelser.

  • Vi selger turistvisum som angitt i kontrakten med de cubanske myndighetene. Det vil si at våre visum er de samme som dem som selges ved den cubanske ambassaden.

  • Visum er et løst dokument (limes ikke inn i passet) som man tar vare på helt til hjemreisen.

  • Visum til Cuba er gyldig i minimum 6 måneder etter bestilling. Det vil si at du kan ankomme Cuba når som helst innen 6 måneder fra du mottok visum. De 30 dagene teller fra ankomst på Cuba.

  • Man trenger visum til Cuba hver gang man ankommer landet. Det vil si at hvis man flyr fra Cuba til et annet land og deretter tilbake til Cuba, trenger man et nytt visum til Cuba (med mindre man er i transitt og ikke forlater flyplassen).

  • Man må ha gyldig reiseforsikring (obligatorisk). Hvis man blir bedt om å fremvise dette på flyplassen og ikke har forsikring, kan immigrasjonsmyndighetene pålegge deg å tegne forsikring på flyplassen (meget dyrt). Det anbefales å ha med oversikt over hva forsikringen dekker på engelsk.

Visum kan bestilles direkte via ambassaden eller her: VISUMHJELPEN

Ta kontakt om du ønsker at vi hjelper dere med bestilling av visum. Vi tar da et ekstra gebyr på 50,-  pr visum. 

Feelgoodsenteret AS

Tlf: 97307000

travel@feelgoodsenteret.no